Nieuwe belevenissen

NIEUW: De Hoge Born Belevenissen.

Op 19 juni begint alles wat eerder. Kom ook en besteed deze middag goed en maak er een echte belevenis van.
Op het programma van deze woensdag middag kun je vanaf 14.00 uur deelnemen bij Landwinkel & Zorgboerderij De Hoge Born aan de ± 20 verschillende sportieve en leerzame activiteiten, jong en oud kunnen er veel plezier aan beleven.
Er is geen spelvolgorde, men kan deelnemen aan dat onderdeel wat aanspreekt.
De omgeving van de boerderij en de Creatieve Community Garden aan de Bornesteeg biedt veel mogelijkheden en waar voldoende ruimte is voor de volgende activiteiten met als thema veel bewegen en gezondheid.
De volgende activiteiten staan geprogrammeerd.

 1. Fietsbanden Deze zijn o.a. gespannen tussen palen en bomen op verschillende hoogte en tussenafstanden. Hier moet men zien door heen te “worstelen c.q. te kruipen”. Simpel maar verrassend leuk.
 2. Zaklopen Wie kent het niet van toen. Maar nog steeds leuk om te doen.
  Geen bruine jutte zakken meer maar nu vrolijk van kleur en nog steeds leuk om te doen.
 3. Boardvoetbal Wie maakt de mooiste doelpunten op de grootste afstand.
 4. Aardappelkisten beklimmen Elk jaar weer een hit maar nu als extra uitdaging op de finishlijn. Dus de laatste hindernis van de dag. Overigens de aardappels in de kist zijn bestemd voor veevoer.
 5. Boeren hockey In voorbereiding.
 6. Boeren platte wagen Blijft spannend en voorzichtigheid is geboden wanneer je onder een voertuig door moet kruipen. Een leuke uitdaging voor groot & klein en dik & dun.
  Als extra opdracht moet je een blokhout mee nemen vanaf de platte wagen en nadien weer terug leggen. Maakt het extra spannend en zwaarder.
 7. Speurtocht Diverse bordjes zijn opgehangen met daarop een getal. Deze bij elkaar optellen en het aantal, dat je hebt gezien. Wie de juiste eindtotalen bij de finish door geeft ontvangt als een prijs een fruit b.v. een appel.
 8. Volleyballen Kom kennis maken en doe mee aan een clinic volleybal van Scylla Wageningen. Niet in de zaal, niet in het zand maar op gras. Weer eens wat anders.
 9. Strobalen Vormen een smalle en donkere tunnel waardoor op de knieën gekropen moet worden. Iedereen kan het en de weg kwijtraken kan ook niet.
 10. Hoepelen Terug in de tijd. Wat is dat? Met een houten stokje een fietswiel voortbewegen over het terrein. Handigheid is vereist en als het lukt, is het een leuk spel.
 11. Afdekzeil Wie lef heeft kruipt onder een pikdonder dekzeil, want die laat geen licht door. Spannend.
 12. Obstakel brug Nu bij Landwinkel & Zorgboerderij De Hoge Born. Vorig jaar voor het eerst en gelijk een grote hit. Deze middag in een extra leuke en spannende uitdagende opstelling, dankzij het gebruik van div. camouflagenetten.
 13. Waterballonnen In voorbereiding.
 14. Vliegeren Neem je eigen vlieger mee. Er is voldoende ruimte om deze op te laten.
 15. Goudstaven zoeken Houten prikkertjes op zoeken tussen het stro van twee losgemaakte balen. Wie een gekleurd exemplaar vindt ontvangt een stuk fruit b.v. een tomaat in de landwinkel van De Hoe Born.
 16. Pizza proeven In de creatieve community garden worden pizza’s gebakken. Bij een bezoek aan de oven kun je een puntje proeven.
 17. Blind voetballen Teams bestaan uit 2 of 3 personen die geblinddoekt zijn. Elk team heeft evenveel personen die aanwijzingen geven waar de bal is. Het team dat de meeste doelpunten maakt heeft uiteraard gewonnen.
 18. Start Punt Wageningen Organiseert het family vragenspel – Ons kent Ons. Even stil staan en spannende en leuke vragen beantwoorden. En ze organiseren meer. Gezond snoep maakt een leuke activiteit welke je direct kunt op eten. Wees erbij!
 19. Pizza Picknick Aan het einde van de middag voor de start van de wandeling kun je deelnemen aan een grote picknick rondom De Hoge Born. Meer informatie volgt nog.