Belevenissen

NIEUW: De Hoge Born Belevenissen.

Op 19 juni begint alles wat eerder. Kom ook en besteed deze middag goed en maak er een echte belevenis van.
Op het programma van deze woensdag middag kun je vanaf 14.00 uur deelnemen bij; Zorgboerderij De Hoge Born, er zijn ± 20 verschillende sportieve en leerzame activiteiten, jong en oud kunnen er veel plezier aan beleven.
Er is geen spelvolgorde, iedereen kan vrij deelnemen aan ieder onderdeel.De keuze is aan jou.
De omgeving van de boerderij en de Creatieve Community Garden aan de Bornesteeg bieden veel mogelijkheden, er is voldoende ruimte voor de volgende activiteiten met als thema: “veel bewegen en gezondheid”.
De volgende activiteiten staan geprogrammeerd:

 1. Fietsbanden Deze zijn o.a. gespannen tussen palen en bomen op verschillende hoogte en tussenafstanden. Hier moet men zien door heen te “worstelen c.q. te kruipen”. Simpel maar verrassend leuk.
 2. Zaklopen Wie kent het niet van toen. Maar nog steeds leuk om te doen.
  Geen bruine jutte zakken meer maar nu vrolijk van kleur en nog steeds leuk om te doen.
 3. Boardvoetbal Wie maakt de mooiste doelpunten op de grootste afstand.
 4. Aardappelkisten beklimmen Elk jaar weer een hit maar nu als extra uitdaging op de finishlijn. Dus de laatste hindernis van de dag.
 5. Boeren hockey In voorbereiding.
 6. Boeren platte wagen Blijft spannend en voorzichtigheid is geboden wanneer je onder een voertuig door moet kruipen. Een leuke uitdaging voor groot & klein en dik & dun.
  Als extra opdracht moet je een blokhout mee nemen vanaf de platte wagen en nadien weer terug leggen. Maakt het extra spannend en zwaarder.
 7. Speurtocht Diverse bordjes zijn opgehangen met daarop een getal. Deze bij elkaar optellen en het aantal, dat je hebt gezien. Wie de juiste eindtotalen bij de finish door geeft ontvangt als een prijs een fruit b.v. een appel.
 8. Volleyballen Kom kennis maken en doe mee aan een clinic volleybal van Scylla Wageningen. Niet in de zaal, niet in het zand maar op gras. Weer eens wat anders.
 9. Strobalen Vormen een smalle en donkere tunnel waardoor op de knieën gekropen moet worden. Iedereen kan het en de weg kwijtraken kan ook niet.
 10. Hoepelen Terug in de tijd. Wat is dat? Met een houten stokje een fietswiel voortbewegen over het terrein. Handigheid is vereist en als het lukt, is het een leuk spel.
 11. Afdekzeil Wie lef heeft kruipt onder een pikdonder dekzeil, want die laat geen licht door. Spannend.
 12. Obstakel brug Nu bij; Zorgboerderij De Hoge Born. Vorig jaar voor het eerst en gelijk een grote hit. Deze middag in een extra leuke en spannende uitdagende opstelling, dankzij het gebruik van div. camouflagenetten.
 13. Waterballonnen In voorbereiding.
 14. Vliegeren Neem je eigen vlieger mee. Er is voldoende ruimte om deze op te laten.
 15. Goudstaven zoeken Houten prikkertjes op zoeken tussen het stro van twee losgemaakte balen. Wie een gekleurd exemplaar vindt ontvangt een stuk fruit b.v. een tomaat in de landwinkel van De Hoe Born.
 16. Pizza proeven In de creatieve community garden worden pizza’s gebakken. Bij een bezoek aan de oven kun je een puntje proeven.
 17. Blind voetballen Teams bestaan uit 2 of 3 personen die geblinddoekt zijn. Elk team heeft evenveel personen die aanwijzingen geven waar de bal is. Het team dat de meeste doelpunten maakt heeft uiteraard gewonnen.
 18. Start Punt Wageningen Het Startpunt team heeft een super leuke en grappige quiz voor je in petto. Neem het op tegen je vader/moeder, opa/oma broer/zus, vriend of vriendin. In ieder geval iemand die je goed kent! Doe mee en zorg dat je wint! Want dan ontvang je een stempel.
 19. En ze organiseren meer. Wil je graag iets moois, lekkers en kleurrijks maken wat ook nog gezond is? Het Startpunt regelt met hulp van de dames van BallanceBuddy een hele leuke workshop traktaties maken www.balancebuddy.nu. Zij gaan met je aan de slag om de mooiste, kleurrijkste en gezondste snoep traktatie te maken. Wil je jouw traktatie laten zien aan anderen? Maak er dan eerst een foto van en eet hem daarna lekker op. En we hebben nog meer te doen! Kom gezellig bij ons langs ’s middags en laat je verrassen.
 20. Mountainbike clinic. In en rond de Creatief Garden voor jong en oud.
 21. Pony rijden met Simone.
 22. Pizza Picknick 21. Vanaf 14.00 uur zijn er New York Pizza’s in drie verschillende smaken voor slechts € 4,00 per stuk. Opgeven en afhalen bij de informatiebalie.