Belevenissen

NIEUW: De Hoge Born Belevenissen.

Op 19 juni begint alles wat eerder. Kom ook en besteed deze middag goed en maak er een echte belevenis van.
Op het programma van deze woensdag middag kun je vanaf 14.00 uur deelnemen bij; Zorgboerderij De Hoge Born, er zijn ± 20 verschillende sportieve en leerzame activiteiten, jong en oud kunnen er veel plezier aan beleven.
Er is geen spelvolgorde, iedereen kan vrij deelnemen aan ieder onderdeel.De keuze is aan jou.
De omgeving van de boerderij en de Creatieve Community Garden aan de Bornesteeg bieden veel mogelijkheden, er is voldoende ruimte voor de volgende activiteiten met als thema: “veel bewegen en gezondheid”.
De volgende activiteiten staan geprogrammeerd:

 1. Fietsbanden Deze zijn o.a. gespannen tussen palen en bomen op verschillende hoogte en tussenafstanden. Hier moet men door heen “worstelen c.q. te kruipen”. Simpel maar verrassend leuk.
 2. Zaklopen Wie kent het niet van toen. Maar nog steeds leuk om te doen.
  Geen bruine jutte zakken meer maar nu vrolijk van kleur en nog steeds leuk.om te doen.
 3. Boardvoetbal Wie maakt de mooiste doelpunten op de grootste afstand.
 4. Aardappelkisten beklimmen Elk jaar weer een hit maar nu als extra uitdaging op de finishlijn. Dus de laatste hindernis van de dag.
 5. Boeren hockey Het is een één tegen één spel, met ieder zijn eigen doel, en wordt tegelijk met meerdere personen gespeeld op een ongelijk veld.
 6. Boeren platte wagen Blijft spannend en voorzichtigheid is geboden wanneer je onder een voertuig door moet kruipen. Een leuke uitdaging voor groot & klein en dik & dun.
  Als extra opdracht moet je een blokhout mee nemen vanaf de platte wagen en nadien weer terug leggen. Maakt het extra spannend en zwaarder.
 7. Speurtocht Diverse bordjes zijn opgehangen met daarop een getal. Deze bij elkaar optellen. Plus het aantal bordjes wat je hebt gezien. Wie de juiste eindtotalen bij de finish door geeft ontvangt als een prijs een stuk fruit b.v. een appel.
 8. Volleyballen Kom kennis maken en doe mee aan een clinic volleybal van Scylla Wageningen. Niet in de zaal, niet in het zand maar op gras. Weer eens wat anders.
 9. Strobalen Vormen een smalle en donkere tunnel waardoor op de knieën gekropen moet worden. Iedereen kan het en de weg kwijtraken is niet mogelijk.
 10. Hoepelen Terug in de tijd. Hoe doe je dat? Met een houten stokje een velg van een fietswiel voortbewegen over het terrein. Handigheid is vereist en als het lukt, is het een leuk spel.
 11. Afdekzeil Wie lef heeft kruipt onder een pikdonder dekzeil door, want het zeil laat geen licht door. Spannend.
 12. Obstakel brug Nu bij; Zorgboerderij De Hoge Born. Vorig jaar voor het eerst en gelijk een grote hit. Deze middag in een extra leuke en spannende uitdagende opstelling, dankzij het gebruik van diverse camouflagenetten etc..
 13. Friesland Campina verstrekt nuttige informatie over voeding en trakteert op iets gezonds wanneer je even langs komt en meedoet. Een leuke selfie kun je maken met …… dat is de verrassing op de zelfde stand.
 14. Vliegeren Neem je eigen vlieger mee. Er is voldoende ruimte om deze op te laten.
 15. Goudstaven zoeken Houten prikkertjes op zoeken tussen het stro losgemaakte balen. Wie een rood gekleurd exemplaar vindt ontvangt een stuk fruit b.v. een tomaat in de landwinkel van De Hoe Born.
 16. Pizza proeven In de creatieve community garden worden pizza’s gebakken. Bij een bezoek aan de oven kun je een puntje proeven.
 17. Blind voetballen Teams bestaan uit 2 of 3 personen die geblinddoekt zijn. Elk team heeft evenveel personen die aanwijzingen geven waar de bal is. Het team dat de meeste doelpunten maakt heeft uiteraard gewonnen.
 18. Start Punt Wageningen Het Startpunt team heeft een super leuke en grappige familie quiz samengezetld. Neem het op tegen je vader of moeder, broer of zus. In ieder geval iemand die je goed kent! Doe mee en zorg dat je wint! Want dan ontvang je een stempel voor een extra medaille.
 19. En ze organiseren meer! Wil je graag iets moois, lekkers en kleurrijks maken wat ook nog eens gezond is? Het Startpunt regelt met hulp van de dames van BallanceBuddy een hele leuke workshop gezonde traktaties maken. www.balancebuddy.nu. Zij gaan met je aan de slag om de mooiste, kleurrijkste en gezondste snoep traktatie te maken. Wil je jouw traktatie laten zien aan anderen? Maak er dan eerst een foto van en eet hem daarna lekker op. En we hebben nog meer te doen! Even uitrusten dat kan ook bij Start Punt Wageningen bij een tekenles. Kom gezellig bij langs en laat je verrassen.
 20. Mountainbike clinic voor jong en oud door Eric Kuyt uit Renkum. Rond De Hoge Born en de Creatief Garden leert hij iedereen handige trucjes op de mountainbike.
 21. Twee studenten uit Nijmegen laten je sportief meedoen aan een spel waarvan je wijzer en gezonder wordt.
 22. Ponyrijden kun je met de pony van Simone langs een rustige strook bij de ingang van De Hoge Born.
 23. Pizza Picknick Vanaf 14.00 uur zijn er New York Pizza’s in drie verschillende smaken voor slechts € 4,00 per stuk te bestellen. Opgeven en afhalen bij de informatiebalie van de Bergrace.

Meedoen wordt een gezonde, sportieve en gezellige middag.