& Meer

Dit is & MEER bij deze 11e Bergrace Wandel – 4 – Daagse

Deze avontuurlijke wandel – 4 -daagse wordt nog meer van deze tijd dankzij diverse activiteiten, die helemaal passen bij hoe wij nu leven en die onze aandacht nodig hebben. Zowel voor jong als oud: iedereen heeft er mee te maken.
Niet geheel onverstandig om tijdens deze dagen daar even bij stil te staan en hieraan mee te doen.

Iedereen ontvangt een bijzondere stempelkaart, waarop iedere keer de dagelijkse deelname moet worden afgetekend, nadat aan één van de & MEER opdracht is voldaan.

De opdrachten zijn:

  • Geef Kleding & Schoeisel een tweede leven. Wie een grote, goed gevulde vuilniszak bij de start aflevert, ontvangt een stempel. Meerdere dagen mag je een zak in leveren. De zakken met inhoud gaan naar het Leger des Heils in Wageningen, gevestigd aan de Kamerlingh Onnesstraat, dat hiervoor een goede bestemming heeft. Want het is niet vanzelfsprekend dat iedereen alles steeds zo maar kan kopen. Of het wordt verwerkt tot nieuwe producten. Ook niet verkeerd.

  • Let op! Ook ons Water wordt schaars. Verstandig omgaan met schoon water wordt steeds belangrijker. Niet overal is het zo vanzelfsprekend en eenvoudig als in Wageningen, dat drinkwater zo maar uit de kraan komt. Om te ervaren wat mensen elders ervoor moeten doen is de volgende opdracht om twee grote flessen (minimaal 1½ tot 2 liter per fles) gevuld met water mee te nemen en deze tijdens de wandeling te dragen. Na een dag water dragen krijg je een stempel. Elke dag water dragen mag, maar het is niet verplicht. Het levert wel 4 stempels op!

 

  • Het bekende Zwerfafval: onze dagelijkse ergernis. Neem een vuilniszak van huis mee en verzamel onderweg al het plastic afval dat je tegenkomt. Je mag al beginnen bij de voordeur. Lever na de wandeling de volle zak in bij de finish. Voor elke goed gevulde zak ontvang je weer een stempel.

 

  • De Wageningse Wensmuur. Want wensen hebben wij voldoende, toch…?
    Samen bouwen wij dan een grote muur van kartonnen dozen met daarop de wensen en kreten, wat volgens jou beter zou kunnen dan beter zou moeten. Schrijf op wat voor jou belangrijk is voor nu en in de toekomst.
  • Op de eerste dag mag je de eerste dozen al inleveren enzovoorts. Dan wordt de muur steeds groter en mooier. Voor elke ingeleverde wensdoos ontvang je een stempel.

           Groep 8 van de Piekschool heeft de wensdozen al klaar.

  • Om in het bezit te komen van één of twee extra stempels, kun je woensdag middag bij De Hoge Born Belevenissen, mee doen aan een Quiz van  Start Punt Wageningen en met een actief vragenspel van twee Nijmeegse studentes. Leuk en leerzaam.

Wie op vrijdag 6 stempels heeft verdiend, ontvangt een tweede, unieke medaille als beloning.